ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμίνη πρωτεΐνη, δηλαδή ένα μόριο που υπάρχει στη φύση και αποτελεί κύριο δομικό συστατικό του ανθρωπίνου οργανισμού. Επίσης, το υαλουρονικο οξύ, όπως η ελαστίνη και το κολλαγόνο, παράγονται από τους ινοβλάστες και έχουν ελαστικές και κολλώδεις ιδιότητες.

Με την πάροδο του χρόνου, οι ινοβλάστες λιγοστεύουν και εκφυλίζονται με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τον όγκο και την σφριγηλότητα του. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, το οποίο μπορεί να δεσμεύσει 1000 φορές το βάρος του σε νερό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να δώσει πίσω στο δέρμα σας το χαμένο όγκο και την ελαστικότητα του. Οι μορφές του υαλουρονικού οξέως ποικίλουν. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μερικά είναι αμφιβόλου ποιότητας και σίγουρα θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η ιατρός Καλαφάτη Ανθή, χρησιμοποιεί αποκλειστικά το υαλουρονικό οξύ, Restylane. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι το πρώτο ενέσιμο εμφύτευμα που πέρασε τον έλεγχο των προτύπων ασφαλείας του FDA, στις ΗΠΑ. Είναι καθαρό, μη ζωϊκό υαλουρονικό οξύ και έτσι, ο κίνδυνος για εμφάνιση υπερευαισθησίας είναι ελάχιστος. Η εφαρμογή είναι σύντομη και ανώδυνη.